فهرست مطالب

نشریه پژوهش در پزشکی
سال هجدهم شماره 1 (پیاپی 80، بهار 1373)

  • تاریخ انتشار: 1372/12/10
  • تعداد عناوین: 11
|
  • عبدالکریم پژومند*، شاهرخ شیخ الاسلامی، عباس تحصیلی صفحات 1-7

    این بررسی با هدف دستیابی به عوامل تابع مسمومیتهای دارویی و شیمیایی در بیماران بالغ صورت گرفته، اساس آن بررسی پرونده های بالینی 12120 نفر است که 12 سال بیشتر دارند، بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم علاوه بر پوشش تهران بزرگ، که گاه از شهرهای دور و نزدیک نیز بیماران مسموم را پذیرا می باشد. با توجه به این اصل که بررسی حالات و اتفاقات گذشته می تواند در آینده برای درمان و پیشگیری راهنما باشد مراجعان به دو دسته زن و مرد، با تفکیک گروه های سنی، تقسیم شده، آنان نیز به دو گروه بستری و سرپایی جدا شدند. نوع داروها و مواد شیمیایی رایج به ترتیب وفور بیان شده اند . از عمده گروه بندی دیگر انگیزه عمد و سهو میباشد که خودکشی و یا تصادفی بودن را مشخص می کند.

  • نیر رسائیان*، مهرزاد حسینی صفحات 8-19

    با وجود پیشرفت علم و تکنولوژی، مشکلات تشخیصی و درمانی اختلالهای دستگاه وستیبولر به خصوص سر گیجه هنوز بیماران را رنج می دهد. شاید بخش عمده ای از علت آن نامعلوم بودن نوروفیزیولوژی این دستگاه در ارتباط با مکانیسم تحریک گیرنده ها - باشد که آموزش آن را نیز با تناقض و ابهام همراه می سازد. عوامل فیزیکی گوناگونی چون حرکت با شتاب زاویه ای (1 تا 9)، تغییر دما (16 تا 21) و امواج صوتی (22 تا 27) در تحریک گیرنده های مجاری نیمدایره که کوپولا نام گرفته اند دخالت دارند. و از آنجا که تفسیر نتایج حاصل از وجود هر یک از این عوامل با هم مطابقت ندارند لذا مکانیسم واحدی برای چگونگی تحریک آنها بیان نشده است. یکی از پذیرفته ترین نظریه ها، درباره مکانیسم تحریک کوپولا در هنگام حرکت با شتاب زاویه ای فرضیه جریان آندولیف است. در این تحقیق به منظور شناخت ساز و کار (مکانیسم) تحریک در اثر چرخش به غیر از جریان آندولنف دو فرضیه اینرسی کوپولا و تحریک کوپولا در اثر بروز تغییر فشار در دو طرف مجرای نیمدایره مطرح شده، مورد بررسی قرار گرفته است. روش تحقیق از نوع تجربی و تفکیک فرضیه ها از یکدیگر بر مبنای تغییر محل محور چرخش نسبت به کوپولا بوده است، لذا محور چرخش در طرف راست، چپ، عقب و جلوی گیرنده انتخاب شده و ایمپالسهای عصب وستیبولر قورباغه در این چهار حالت ثبت شده است. پژوهش انجام شده نشانگر آن است که فرضیه حرکت مایع نسبت به جدار مجرای نیمدایره در اثر چرخش با شتاب زاویه ای، محتمل ترین فرضیه است و در آن لزوم نیمدایره ای بودن شکل مجاری و حرکت مایع آندولف را برای تحریک کوپولا، در شرایط In vivo، به اثبات می رساند.

  • سهیلا روحانی*، نیرالسادات ظهیری، زینب علی محمدی صفحات 20-28

    در تعدادی از گزارشها آمده است که در مراکز توانبخشی به علت پایین بودن بهداشت عمومی، شیوع انگلهای روده ای بالاست (20-60 درصد). به منظور تعیین شیوع انگلهای روده ای در سالهای 1370-71 روی 330 نفر از مددجویان ذهنی و جسمی حرکتی مراکز توانبخشی شهر تهران تحقیقی به عمل آمد. در این مددجویان آزمایش مدفوع به در روش مستقیم و فرمل اثر و لام چسب اسکاچ تهیه شد. از کل افراد مورد مطالعه 196 نفر (59/4 درصد) به انگلهای روده ای مبتلا بودند و در کل این افراد 46 درصد انگلهای بیماریزا بافت شد. شایعترین انگل در مددجویان ذهنی استرونژیلوییدس استر کورالیس 19/1 درصد و شایعترین انگل در مددجویان جسمی-حرکتی اکسیور 26/4  درصد بود . بررسی میزان شیوع آلودگی در مددجویان، بر حسب سن و نوع معلولیت به ظاهر اختلافاتی را نشان می داد اما بعد از تحلیلهای آماری مشخص شد که این اختلافات معنی دار نمی باشند، شیوع آلودگی در توانبخشیهای منطقه جنوب، 76 درصد؛ منطقه شمال ، 50/7 درصد؛ و منطقه شرق 53/3 درصد بود (0/1>P).

  • سید عباس صفوی نائینی*، سیما ندافی صفحات 29-33

    پر کردن پرسشنامه ، توسط والدین و انجام تستهای اتوسکوپی پنوماتیک و تمپانومتری به منظور تعیین ریسک فاکتورهای ابتلا به اوتیت سروز گوش میانی و نمایان ساختن موارد بیماری، اساس تحقیق انجام شده روی 2000 کودک هفت تا 11 ساله تهرانی را تشکیل می دهد. یافته های حاصل از این مطالعه، نقش سیگاری بودن والدین (0/001>P) و تغذیه دوران کودکی با شیشه شیر (0/05>P) را به عنوان دو عامل موثر بر افزایش شیوع و ابتلا به اوتیت سروز، نمایان ساخت ؛ حال آنکه پیشینه خانوادگی ابتلا به اوتیت سروز، تولد قبل از 37 هفتگی  Preterm و بعد از 42 هفته (Postterm)، وزن پایین زمان تولد (کمتر از 2500 گرم)، وضعیت زایمان مادر (سزارین، طبیعی، سابقه ابتلا به سرماخوردگیهای مکرر، آلرژی، گلودرد، سینوزیت، هیپرتروفی لوزه های حلقی، انحراف تیغه میانی بینی، شکاف کام، Ear Lop، اوولاری دو شاخه و سابقه اعمال جراحی تونزیلکتومی، آدنوییدکتومی و با هر دو، بر شیوع اوتیت سروز گوش میانی در تحقیق حاضر نقشی نداشت و از لحاظ آماری اختلال معنی داری به دست نیامد.

  • فریدون عزیزی*، بلقیس اولادی، ماه طلعت نفر آبادی، رامبد حاجی پور صفحات 34-38

    در دو دهه اخیر در رابطه با فعالیت غده تیرویید در هنگام تولد پژوهشهای عمده ای انجام شده است (1-3) و غربالگری جهت شناسایی کمکاری مادرزادی تیرویید Neonatal) screening for congenital hypothyroidism) در بسیاری از کشورهای جهان روزانه انجام میشود (64). با اندازه گیری T4 و TSH در خون بندناف و یا خون نوزاد، می توان موارد مشکوک به کم کاری تیرویید را شناسایی کرد. پس از اطمینان از تشخیص، درمان با تیروکسین را بایستی از هفته های اول زندگی شروع کرد تا از بروز عوارض عصبی-روانی و عقب افتادگی ذهنی این کودکان پیشگیری به عمل آید برنامه های غربالگری برای کمکاری مادرزادی تیرویید نه تنها از نظر انسانی و ارزشهای اجتماعی بلکه از نظر اقتصادی نیز حایز اهمیت می باشد. زیرا هزینه نگهداری و درمان بیماران و عوارض همراه با کم کاری تیرویید و عقب افتادگی ذهنی در یک جامعه، بمراتب بیش از هزینه های غربالگری برآورد شده اند.در ژاپن و کشورهای آمریکای شمالی که بد به حد کافی مصرف می شود، به ترتیب از هر 7000 و 4250 نوزاد (7 و 8) یک نفر مبتلا به کم کاری تیرویید می باشد، حال آنکه در کشورهای اروپایی که کمبود ید خفیف دارند از هر 3600 نفر یک نوزاد با کمکاری تیرویید متولد میشود (9)،در نوزادانی که در مناطق دچار کمبود ید متولد می شوند، در سالهای اخیر افزایش زودگذر TSH گزارش شده است (10 و 11)، درصد بازخوانی (Recall fercent) برای انجام مجدد آزمونهای تیرویید دو تا چهار هفته پس از تولد در نوزادانی که دارای TSH بالا و یا T پایین هستند در مناطقی که دچار کمبود ید هستند افزایش نشان می دهد و در ضد بازخوانی با متوسط میزان ید ادرار افراد آن منطقه نسبت معکوس دارد (12) در سالهای 1366 تا 1368، هنگامی که برای جلوگیری از کمبود ید در ایران اقدامهای پیشگیری کننده شروع نشده بود، جهت انجام برنامه سرند کردن برای شناسایی نوزادان مبتلا به کم کاری تیرویید، در شهر تهران یک مطالعه اولیه انجام گرفت. نتایج این مطالعه که افزایش TSH و کاهش T4 و T3 را در تعداد زیادی از نوزادان نشان می داد، آنقدر غافلگیر کننده بود که این برنامه متوقف شد و مصرف نمک یددار در کشور به گونه همگانی درآمد. گزارش کنونی، روش و نتایج بررسی اولیه را  مورد بحث قرار می دهد.

  • مرضیه غفارنژاد* صفحات 39-46

    با توجه به مصرف گسترده پادزیستها (آنتی بیوتیکها) در اعمال جراحی تمیز به عنوان پروفیلاکسی نیاز به انجام پروژه های تحقیقاتی احساس می شود که به صحت این روش در زمینه یاد شده پی برده شود. با عنایت به مشکلات خاص ناشی از مصرف بی رویه دارو، اتلاف وقت و هزینه، در مورد بررسی اثر تجویز آنتی بیوتیک در بیماران سزارین تکراری پروژه تحقیقی از نوع کارآزمایی بالینی آینده نگرو کور متقابل (Clinical trial prospective double blind) صورت گرفت. 102 بیمار حامله با سزارین قبلی- با استفاده از جدول آمار تصادفی - در دو گروه الف وب قرار گرفتند. گروه الف (شاهد) آنتی بیوتیک پروفیلاکسی (2 گرم سفالوسپورین، دو گرم در روز) و گروه ب (تجربی) به مدت سه روز دارونما (پلاسبو) دریافت کردند. از 102 بیمار مورد مطالعه 48 نفر در گروه الف و 54 تن در گروه ب قرار گرفتند. بیماران به هنگام بستری شدن در بخش و در هفته بعد از عمل، جهت بروز عفونت از نظر بالینی به طور دقیق معاینه شدند (عفونت زخم، آندومتریت و عفونت ادراری).در هیچ یک از بیماران گروه الف، عفونت بعد از عمل مشاهده نشد. در بیماران گروه ب تنها یک مورد (1/8 درصد) عفونت زخم مشاهده شد. با استفاده از آزمونX2  - از جهت بروز عفونت - بین دو گروه شاهد و تجربی اختلاف معنی داری وجود نداشت. نتایج به دست آمده از پروژه فوق نشانداد که در بیماران سزارین تکراری تجویز پادزیست ضرورتی ندارد.

  • طاهره محب الحجه*، ناصر ولائی صفحات 47-53

    بررسی بروز عفونت نوزادی در ماه اول زندگی طی شش ماه از تاریخ 71/9/15 در بخش نوزادان مرکز پزشکی بوعلی روی 732 نوزاد انجام شد. از 732 نوزاد، 367 نفر به طریق هم اتاقی (Rooming - in) و 365 نفر به شیوه Nursery تحت مراقبت قرار گرفتند، معابنات انجام شده در هفته اول، دوم و پایان هفته چهارم نشانداد که عفونتهای پوستی و چشمی شایعترین عفونت در این نوزادان را تشکیل می داد و این اختلاف در هفته نخست چشمگیرتر است. عفونت پوستی در هفته اول در گروه هم اتاقی 21 درصد و در گروه بعدی [Nursery] 11 درصد بود (0/01>P)؛ و عفونت چشمی در بیمارستان در گروه هم اتاقی 2/5 و در گروه متداول 9/5 درصد و در هفته اول، به ترتیب 14 و 16 درصد بود (0/01>P).

  • زهرا موسوی جاهد*، حوری رضوان، ساتیک تارویان صفحات 54-58

    به منظور بررسی رابطه تحصیل در رشته علوم آزمایشگاهی با بعضی از شاخصهای آلودگی به ویروس هپاتیت B، میزان شیوع پادتنهای 5 و و پادتنهای آنها، 423 نفر از دانشجویان دانشگاه های تهران مورد بررسی قرار گرفتند. با استفاده از تکنیک ELISA (Enzyme Linked Immuno sorbent Assay) مشخص شد که 1/4 درصد از دانشجویان رشته علوم آزمایشگاهی دارای HBsAg و 9 درصد آنان دارای Anti - HBs  بوده و میزان تماس (Exposure) با ویروس 10/4 درصد میباشد میزان Anti - HBs در بین افراد مذکر بیشتر بوده و به 63 درصد می رسد. یک درصد از دانشجویان رشته علوم آزمایشگاهی دارای HBsAg مثبت و نیز Anti - HBs هستند که بین زنان و مردان تفاوتی در میزان این پادتن وجود ندارد. میزان Anti - HBs با طول مدت تماس نسبت مستقیم دارد و با سابقه ابتلا به هپاتیت بستگی ندارد، با توجه به نتایج بالا می توان گفت در ایران که از نظر میزان آلودگی به HBV در حد متوسط است، بین افراد آلوده در بین دانشجویان رشته علوم آزمایشگاهی و گروه کنترل تفاوت معنی داری وجود ندارد (0/5Z= و 0/01>α).

  • علی اصغر میرسعید قاضی، علیرضا رزاقی*، جواد بخشی، ماه طلعت نفر آبادی، پروانه ارباب، مسعود کیمیاگر صفحات 59-67

    میزان کلسیم ادرار 24 ساعته در 21 زن و 32 مرد سالم بررسی شد. آزمایش در 20 مورد یک بار، در 30 مورد دو بار و در سه مورد سه بار در روزهای متوالی - تکرار شد. میزان کراتینین ادرار 24 ساعته و کلسیم مصرفی نیز بررسی شد که نتایج زیر به دست آمد: میزان کلسیم ادرار در زنان در 24 ساعت به طور متوسط 126 میلیگرم بود و بین 225-45 نوسان نشان میداد ؛ و در مردان به طور متوسط 171 میلیگرم بود که بین 65-246 نوسان داشت، متوسط کلسیم مصرف شده در 24 ساعت در زنان 650 و در مردان 834 میلیگرم بود، متوسط دفع کلسیم ادرار طی 24 ساعت در دو نوبت فقط در یکی از زنان بیش از 200 میلیگرم بود و در هیچ یک از مردان بیش از 250 میلیگرم نبود. این مطالعه نشان می دهد که میزان مصرف و دفع ادراری کلسیم در افراد سالم جامعه، احتمالا" به علت مشکلات تغذیه ای، کاهش مصرف لبنیات و پروتئین و کاهش در بافت اشعه خورشید به سبب نوع پوشش، بسیار پایین تر از کشورهای غربی است و در مواردی که کلسیم ادرار در دو آزمون متناوب در زنان بیش از 200 و در مردان افزون بر 250 میلیگرم در 24 ساعت باشد، بهتر است که غیر طبیعی تلقی شود. تعیین میزان دفع کلسیم از راه ادرار یکی از شاخصهای مهم بهداشتی - درمانی جامعه بوده، از آنجا که این میزان در جوامع مختلف - با توجه به رژیمها و عادتهای غذایی بویژه میزان مصرف لبنیات و همچنین میزان بهره گیری از تابش اشعه خورشید که می تواند متغیر باشد، نگارندگان را بر آن داشت که با انتخاب 53 فرد 20-45 ساله میزان کلسیم ادرار 24 ساعته را در افراد سالم ایرانی بررسی کنند. تعیین این میزان می تواند جهت شناخت و درمان بیماریهای متابولیک استخوان و مبتلایان به سنگهای کلیوی کشورمان راهگشای مناسبی باشد. گفتنی است که بیماریهای متابولیک استخوان و سنگ کلیه در مملکت ما به وفور وجود دارد و از نظر تظاهرات بالینی با نمونه های مشاهده شده در کشورهای غربی بسیار متفاوت می باشد از تفاوتهای عمده تظاهرات پاراکلینیکی بیماریهایی نظیر پرکاری اولیه پاراتیرویید در کشور ما - در مقایسه با کشورهای غربی - افزایش جزیی کلسیم خون و کلسیم دفع شده از راه ادرار میباشد به طوری که در بسیاری از موارد میزان دفع کلسیم ادرار در این افراد و همچنین افرادی که به علت بیماری هیپرکلسیوری ایدیوپاتیک دارای سابقه سنگ سازی مکرر در کلیه ها هستند، با توجه به هنجارهای کشورهای غربی، طبیعی محسوب می شود. به زعم مجریان این پروژه، این کاهش ناشی از تفاوت میزان طبیعی دفع کلسیم ادرار در کشور ما، در قیاس با سایر کشورهای غربی می باشد. لذا به کارگیری نتایج بررسیهای انجام شده در این کشورها و تعمیم آن به بیماران ایرانی می تواند به خطای فاحش در تشخیص و درمان این بیماریها منجر شود. بنا به دلایل یاد شده، تعیین این میزان که تاکنون در افراد سالم جامعه ما مشخص نشده است، می تواند جهت شناخت و درمان بیماریهایی نظیر هیپرکلسپوری ایدیوپاتیک، هیپرپاراتیروییدیسم اولیه، کمکاری پاراتیرویید در حال درمان راهگشای مناسبی باشد. این بیماریها در ص ورت عدم تشخیص و درمان صحیح و به موقع با عوارض فراوان، امکان دارد هزینه های سنگین درمان را تحمیل کند و گاه مرگ و میر به همراه داشته باشد.

  • جعفر نصوحی*، شکیبا خداداد صفحات 68-73

    برای بررسی اثر تزریق اوکسیتوسین (Oxytocin) در سیاهرگ بندناف پر طول مرحله سوم زایمان در یک مطالعه مستمر تصادفی کور متقابل، 127 مورد زایمان واژینال - که تا پنج دقیقه بعد از زایمان جنینی آثار جدا شدن جفت در آنها پیدا نشده بود - به سه گروه تقسیم شدند: در گروه اول (40 مورد) 30 میلیلیتر نرمال سالین حاوی 30 واحد اوکسیتوسین در سیاهرگ بند ناف تزریق شد؛ در گروه دوم (43 مورد) 30 میلیلیتر نرمال سالین سیاهرگ بندناف تزریق شد؛ و در گروه سوم (44 مورد) دخالت خاصی به عمل نیامد. نتیجه آنکه در طول مرحله سوم زایمان این سه گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد.

|
  • Abdolkarim Pajoumand*, Shahrokh Sheikholleslami, Abas Tahseeli Pages 1-7

    SUMMARY:

    This research was aimed at finding common causes of poisoning and associated factor. The important points which we considered wereas follow:the total number of patients. age and sex, number of cases which were seen in O.P.D or hospitalized, common drugs which were used accidental and professional subjects.Women with 62.5 % , were the majority of poisoned patients and 90% of our subject were 13 – 40 years old. Most were poisoned in the afternoon, 82.42% - often with 94.4% in our study.24% of the patients were hospitalized and the rest were seen in O.P.D.Benzadiazepins were the most frequently used drug in our research, with 29. 66 % , the mortality rate was 1 % . The most common cause of mortality in our patients was organophospbate with 19 .17 % followed by the opiods with 15.83%.

  • Nayer Rasaian*, Mehrzad Hoseini Pages 8-19

    SUMMARY

    Although sciences and techniques have been significantly developed, many patients are still suffering from diagnostic and therapeutic problems of vestibular system, specially vertigo. Perhaps, these problems are not solved yet mostly because the neurophysiology of vestibular system and the stimulation mechanisms of the receptors are not known. This difficulty, intum, causes some a mbiguities and contrasts in the teaching of this CNS portion.Different physical factors such as: movement with angular acceleration (1-9), caloric variations (16-21) and sound waves (22-27) interfere in the stimulation of this receptors.To understand the mechanism of stimulation caused by rotation, endolymphatic flow hypothesis and two others called cupula inertia and pressuredifferences produced in both sides of cupula during rotation, are investigated in this research.The method of this research is based on the experimental method and the hypothesis are distinguished according to the variation of the axes of rotation. Therefore,the axes of rotation are selected in the front, back, right and left sides of The Cupula and the impulses transmitted through frogschr('39')vestibular nerve are recorded in all of these four positions.According to the results,the most acceptable hypothesis is the one that indicates the flow of endolymph inside the semicircular canal during the rotation with angular acceleration. the reason for semicircular shape of these canals become more obvious too.

  • Soheila Rouhani*, Nayrsadat Zahiri, Zeynab Alimohamadi Pages 20-28

    SUMMARY:

    330 mentally retarded and physically handicapped persons were studied in four different socioeconomic regions of Tehran. One faecal sample from each person was examined by the direct smear, formalin ether method and Graham test for detection oxyuris. Overall prevalence of intestinal parasites in both groups was 59 .4 % . The commonest protozoan and helminth were Entamoeba coli and Entarobius vermicularis, 30.3% and 20%, respectively. In the south region the prevalence of infection was 76 % in the north region 50. 7 % and in the east region 53.3% (P≤0.01). Statistical findings show that high prevalence of Strongyloides stercoralis among mentally retarded patients is suggested due to poor hygienic conditions and autoinfection in this group.
    The high rate of Enterobiasis and Giardiasis may be due to close contact and direct transmition.

  • Abas Safavie Naeini*, Sima Naddaf Pages 29-33

    SUMMARY:

    2000 ,Tehran schoolaged children, were included in a randomized trial to evaluate the risk factors for otitis media with effusion through interviews, a written questionnaire, otoscopy pneumatic and tympanometry.We found that the incidence of OME increased in children with parents who smoke (P<0.001) and were bottle fed as babies (P<0.005). Others factor such as, allergy, sinusitis, pharyngitis, septa! perforation (nasal), cleft palate, ear lop, bifida uvula, low birth weight ( <2500gr), kissing tonsil or hypertrophy of tonsils, common cold and duration of motherchr('39')s pregnancy (term, preterm or post term) and cesarian or normal delivery by their mothers were not related to OME in our study.

  • Fereydoun Azizi*, Belgheys Oladi, Mah Talaat Nafar Abadi, Rambod Haji Pour Pages 34-38
  • Marziyeh Ghaffarnejad* Pages 39-46

    SUMMARY:

    The effect of antibiotic prophylaxis in repeat cesarean section were studied in a prospective, double blind clinical trial. 102 pregnant patients with history of previous cesarean section were studied. The partients entered in two groups; A & B: group A were given 2gr cephalosporin and group B 2gr placebo for 3 dose (IV). From 102 patients 48 pt were in group A and 54 were in group B. All the patients examined at tha admission time and two weeks post operation for infection parameters (wound infection, endometritis, urinary infection). Non of the patients in group A showed infection and one patient in group B had wound infection (1/8%). There was no significant differences between two groups by X2 test.
    We conclude that there is no need to use antibiotic in repeat cesarean section.

  • Tahereh Mohebolhojeh*, Naser Valaei Pages 47-53

    SUMMARY:

    This study comprises 732 newborns in the period from Dec. 15 1992 to June. 15 1993 in the neonatal ward, Bou Ali Medical Center. Of the newborns, 367 were cared for with rooming-in facilities and 365 in the nursery. Physical examinations performed at the first week, second week and the end of the 4th week showed that incidence of skin and ophthalmic infections were high in these newborns, the difference between the two groups was most significant in the first week. Skin infection in the first week was 11 % in the rooming-in group and 21 % in the nursery group (P<0.01). The rate of conjunctiva} infection in the first few days of life was 2.5% in rooming-in and 9.5% in nursery groups, but for the first week, 14 and 16% respectively (P<0.01).

  • Zahra Moussavi Jahed*, Hori Rezvan, Satik Tarooyan Pages 54-58

    SUMMARY:

    To investigate the relationship between studying in the field of laboratory sciences and some of markers of Hepatitis B virus, the prevalence of Hepatitis Bs Ag, Hepatitis Be Ag and their antibodies, were studied in 423 students of Tehran Universities. Using the enzyme linked immunosorbent assay (ELISA) method, it was found that 1.4 % of laboratory sciences students possessed HBsAg,9% of them possessed Anti - HBs and 10% were exposed to virus. The prevalence of Anti-HBs was higher in the male than the female and was found to be 63 % . Students with HBsAg were further checked for Anti-HBe. 1% of laboratory students who possessed HBsAg were found to have Anti-HBs as well.There was no significant difference in amount of this antibody between the male and the female. The percentage of Anti-HBs depends on the duration of exposure, and does not depend on the history of individuals.Regarding the above mentioned results, it can be deduced, that since the level of infection to Hepatitis B virus is average in Iran, there is no significant difference between the laboratory sciences students and the control group.

  • AliAsghar MirSaed Ghazi, AliReza Razzaghi*, Javad Bakhshi, Mah Talat Nafarabadi, Parvaneh Arbab, Masoud Kimiagar Pages 59-67

    SUMMARY:

    A 24 hour urinary calcium was measured in 21 healthy women and 32 healthy men. There were 20 evaluated once, 30 twice, and in 3 cases, urine collections were repeated 3 times. Oral calcium intake and urinary creatinine over 24 hours were also measured. The mean urine calcium in women was 126 mg/24 h and the range was 45-225, in men the values were 171 and 65-246.Oral daily calcium intake was 655 and 834 in women and men, respectively. The mean of 2 urine calcium determinations exceeded 200 mg/24 h in only one woman and more than 250 in none of the men. Our conclusion is that: 24 hour calcium intake and excretion in healthy individuals are lower than those values in Western countries, probably due to dietary deficiencies of meat and dairy products and decreased exposure to sun. We also concluded that in two different urine collection, women who excrerte more than 200 mg and men who excrerte more than 250 mg calcium are probably hypercalciuric subjects.

  • Jafar Nasohi*, Shakiba Khodadad Pages 68-73

    SUMMARY:

    A prospective randomized double blind study was conducted to investigate the effect of oxytocine injection in the umbilical cord on the third stage of labor duration. 127 cases of normal vaginal delivery (with no signs of separation of placenta during the first five minutes of fetus delivery) were selected. The cases were divided into three groups. In the first group(40 cases) 30 ml of normal saline containing 30 units of oxytocine was injected in the umbilical cord.In the second group (43 cases) 30 ml of normal saline was injected. In the third group (44 cases) nothing was injected. No significant difference were observed among three groups (in relation to duration of the third stage of labor).